Plezier gegarandeerd

Klootschieten in het Lunterse Buurtbosch

Het Bosbad Lunteren biedt niet alleen de mogelijkheid tot zwemmen, maar ook om deel te nemen aan diverse spelen. Één van deze spelen is het klootschieten en oud Twents spel dat reeds in 1392 werd gespeeld. Recht tegenover het Bosbad ligt een klootschietparcours van 2 km (speel duur circa 2 uur).

Hoe werkt het?

De spelregels zijn erg eenvoudig.

Personen of groepen leggen, als elkaars “tegenstander”, dit circuit lopend af terwijl zij ieder de kloot (een houten met lood verzwaarde bal) in zo weinig mogelijk worpen naar het einde van het circuit brengen.

Onderweg komt u op korte afstand van het circuit de uitkijktoren tevens museum tussen “De Koepel” tegen, alsmede enige picknicktafels. Of combineer het klootschieten met een gezellig dagje Bosbad.

Inschrijven

U kunt inschrijven aan de kassa van het Bosbad, hier ontvangt u per persoon of per groep één kloot, per twee of meer personen of groepen één reserve kloot, een scoreformulier, een route kaartje en een pen.

Vindt u door een voorgaande groep een achtergelaten kloot? Dan ontvangt u bij het inleveren bij de kassa van de Bosbad €5,00.

  • Kosten: € 10 per persoon
  • Bij verlies van één of meerdere kloten zijn de kosten €8,50 per stuk.

Grote groepen graag een week van tevoren aanmelden via info@bosbadlunteren.nl.